Platanbuen

Her bygges den nye institution i Ballerup Kommunes Distrikt Baltorp
Platanbuen er en midlertidig bygning, der huser børn og medarbejdere i distrikt Baltorps nye børnehus. I slutningen af 2025 vil en ny bygning stå klar til at blive taget i brug som det nye børnehus. Den skal hedde Hullahop,

Opstart i børnehuset

Opstartssamtale for nye børn og forældre

Hvis dit barn skal starte i børnehuset Platanbuen, vil du inden opstarten blive inviteret til en velkomstsamtale med den pædagogiske leder, dit barns kommende kontaktpædagog og jeres sundhedsplejerske. 

Personalet kontakter jer ca. 14 dage inden, så I kan finde en dato.

Mødet vil tage ca tage 45 min.

Vi glæder os til at lære jer at kende.

Kom til babycafé inden opstart i børnehuset

Har dit barn fået plads i Platanbuens vuggestue er du automatisk inviteret til vores babycaféer inden opstarten. En babycafé er et fællesskab, hvor du og andre forældre, hvis børn også skal starte i børnehusets vuggestue, kan mødes med hinanden og en pædagog i børnehuset for at lære det hele bedre at kende inden opstart. 

Hver gang vil der være lege og aktiviteter, som kan være med til at understøtte tryg tilknytning og skabe tillidsfulde relationer mellem dig, dit barn, de andre forældre og pædagogen.

Vi afholder børnecaféer ca. 4 gange for hver gruppe inden starten i vuggestuen.

Rundvisning i Platanbuen

Er du forælder eller værge, er du velkommen til at komme forbi og få en rundvisning i Platanbuen af vores pædagogiske leder.  

Du behøver ikke at tilmelde dig, men skal bare dukke op, så du kan få et indtryk af dagtilbuddet og hilse på personalet.

Der afholdes rundvisning fra kl. 12.00-12.30 den tredje torsdag i hver måned. 

Så står den pædagogiske leder klar med en rundvisning i vores dejlige børnehus.
 

Pædagogisk praksis

Rammer for hverdagen

Børnehuset Platanbuen er en midlertidig bygning bestående af 14 moduler og to køkkenvogne. Huset danner ramme for børn, pædagoger og køkkenpersonalets hverdag, mens et nyt og permanent børnehus, der skal hedde Hullahop, bliver bygget ikke langt derfra. 

Den færdige bygning bliver bygget i to plan og vil rumme fem vuggestuegrupper og fem børnehavegrupper. Børnehuset får en skøn legeplads, og der vil være mange muligheder for fysiske og kreative aktiviteter både der og hele huset rundt.

Leg og læringsmiljø

Hos os har legen en værdi i sig selv. Leg skal være en gennemgående del af hverdagens aktiviteter, læring og daglige liv, og derfor bliver indretningen tilrettelagt på en måde, så bevægelse og motorik kan være i højsædet.

Vi arbejder på at skabe et godt læringsmiljø for alle børn, med det optimale fundament for trivsel blandt børnene. Medarbejderne har blandt andet et øget fokus på kropslig dannelse, herunder at udvikle børnenes kropslige kompetencer og kropsbevidsthed samt styrke deres selvtillid og motivation med bevægelsesglæde som centralt omdrejningspunkt.

Vuggestuebørnene i børnefællesskabet

I vuggestuen møder vi børnene med omsorg og respekt, så det enkelte barn får mulighed for at udvikle konstruktive og nære relationer. Der gives plads til, at børnene kan give udtryk for egne følelser og behov, samtidig med at de oplever, at andre børn kan have de samme behov. Vi arbejder samtidig på, at dit barn lærer at sætte grænser for sig selv og kan sige til og fra.

Vores udgangspunkt er, at alle børn er ressourcefyldte og betydningsfulde for fællesskabet. Derfor inddrager vi også børnenes ideer i de pædagogiske aktiviteter.

Fællesskabsfølelse

Medarbejderne har ansvar for, at alle børn har en oplevelse af at være en del af et meningsfuldt fællesskab.

Vi arbejder med forskellige aktiviteter og lege i hverdagen, der skal styrke børnenes fællesskabsfølelse og sociale kompetencer. Det kan fx være ”Give og tage lege”, hvor børnene lærer at deles om legetøj, udsætte egne behov og acceptere andres behov for at deltage.
Vi laver også danse-, sang- og imitationslege, hvor børnene lærer at observere andre børns kropssprog. 

Vi inddrager alle børn i pædagogiske aktiviteter på hver deres niveau og ud fra barnets nærmeste udviklingszone. Det betyder også, at vi har en opmærksomhed på at inkludere børn med særlige behov, og støtte dem i at forstå og indgå i meningsfyldte fællesskaber.

Det giver børnene mange forskellige muligheder for at deltage aktivt i hverdagen og danne betydningsfulde erfaringer. 

Følelser og sprogstimulering

Børn skal lære at tackle de mange forskellige følelser, der opstår i fællesskabet; lige fra engagement, glæde og venskab til behovsudsættelse, vrede og konkurrence.

I hverdagen er vi derfor opmærksomme på at hjælpe børnene med at sætte ord på egne følelser såvel som oplevelsen af andres følelser i forskellige situationer.

I den pædagogiske tilgang ligger også et stort fokus på sprogstimulering. Ved at arbejde ud fra et anerkendendende princip, hjælper vi børnene med at sætte ord på deres forskellige følelser, samtidig med at de oplever, at deres følelser er tilladte, og at det de oplever er virkeligt. Det er med til at hjælpe børnene med at omsætte deres følelsesmæssige erfaringer til adfærd.

I vuggestuen er medarbejderne særligt opmærksomme på børnenes kropssprog, og på altid at have en positiv tilgang og tone over for alle børn. Det sikrer rammerne for en tryg udvikling og et godt arbejdsmiljø. 
 

Fakta om børnehuset

Visualisering af distrikt Baltorps nye institution på Platanbuen 1.

Inden den endelige bygning står færdig i 2025 starter vi børnehuset op i pavilloner, som er indrettet og gjort klar til at vi kan tage imod børnene fra midt maj.

Vuggestue og børnehave

Vi har fem børnegrupper. Tre af dem bliver vuggegruppestuer, hvoraf to af dem bliver for de 0-2 årige, og én bliver for børn fra 2-3 år. Derudover får vi to børnehavegrupper.

Når børnene nærmer sig skolealderen, arbejder personalet målrettet med at gøre børnene skoleparate.

I Ballerup Kommune starter børnene i BFO, Ballerup fritidsordning, d. 1. maj, og i Baltorp samarbejder vi med Baltorpskolen, som er vores distriktskole, om en god overgang.

Personale

Personalegruppen består af nyansatte pædagoger, som er med til at lægge grundstenene for børnehuset allerede inden åbningen, medhjælpere og PAU‘er samt en køkkenansvarlig, som laver mad til alle børnehusets børn.

Madordning

Der vil være madordning for både vuggestue og børnehave, som hver dag bliver tilberedt af børnehusets egen køkkenansvarlige.

Menuen er ernæringsmæssigt sat sammen, og personalet arbejder pædagogisk med madmod, hvor børnene lærer at spise og smage på mad, som de måske ikke får i hjemmet. 

Der bliver taget højde for allergier, religiøse overbevisninger og andre præferencer, såsom vegetar og vegansk.

 

Distriktets pædagogiske læreplan

Tilsynsrapport

Vi har endnu ikke fået lavet nogen tilsynsrapport for børnenes trivsel og omgivelser m.m., da institutionen stadig er under opbygning.
 

Kontakt Platanbuen

Børnehuset Platanbuen
(Pavillonerne)
Platanbuen 1
2750 Ballerup

Åbningstider
Mandag-torsdag: Kl. 06:45-17:00
Fredag: Kl. 06:45:16:45

Pædagogisk leder
Susanne Gottschalck
Telefon: 2173 2311
Mail: susg@balk.dk  

Kontakt stuerne

Vuggestue  
Birkestuen 2199 3985
   
Børnehave  
Elmestuen 2199 7465

 

Rundvisning i børnehuset
Der er rundvisninger den tredje torsdag i hver måned fra kl. 12.00-12-30. 

Du behøver ikke tilmelde dig, men skal bare møde op.